Kipsalade met meloen en pestodressing
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 100 g doperwten (diepvries)
- 1 Galia meloen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels groene pesto
- 100 g spinazieblaadjes
- 8 gedroogde tomaatjes, in reepjes
- 50 g geraspte pecorino of belegen kaas
- 4 bruine Italiaanse bollen
Bereiden
Snijd de kipfilets overlangs doormidden, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze dun met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de stukken kip in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Sprenkel er een beetje citroensap over. Laat de stukken kip afkoelen en snijd ze in plakjes.
Laat de doperwten in een bodempje kokend water in 3-5 minuten ontdooien. Spoel de doperwten in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken (zo blijven ze mooi groen en knapperig). Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Steek met een bolletjeslepel mooie balletjes uit het vruchtvlees. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop in een kom de pesto met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap tot een dressing. Schep de kip, spinazie, meloen, doperwten, tomaatreepjes en kaas erdoor.
Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit. Vul de broodjes met de salade. Garneer met de pijnboompitten en zet de kapjes schuin op de broodjes. Geef eventueel de rest van de salade er apart bij.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Kipsalade met meloen en pestodressing' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kip
diverse auteurs
Een hele scharrelkip uit de oven, gemarineerde kipreepjes uit de wok, gestoomde kipfilet: alles is mogelijk met dit lichte, lekkere stukje vlees. In 'Kook ook - Kip' vind je kip... lees verder
© Inmerc