Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 385 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 250 g zalmfilet, in blokjes
  • 100 g zeekraal
  • sap van ½ citroen

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!