Kipsalade in witlof-schuitjes
- 24 stuks
- 20 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamolie
- 300 g kipgehakt
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine suiker
- 1 eetlepel fijngehakte Vietnamese munt
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
- 4 stronkjes babywitlof, bladeren apart
- voor de pasta
- 2 korianderwortels, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 2 cm verse gember, geraspt
- 10 witte peperkorreltjes
Bereiden
Maak eerst de pasta. Meng of stamp de ingrediënten voor de pasta in een keukenmachine, specerijenmolen of wrijf ze met een vijzel fijn.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan, voeg de pasta toe; bak al roerend tot hij gaat geuren. Voeg de kip toe; bak al roerend rondom bruin.
Voeg de vissaus, het limoensap en de suiker toe; laat zonder deksel een paar minuten pruttelen, of tot de saus iets is ingedikt. Roer de munt en koriander erdoor.
Verdeel het mengsel over de witlofblaadjes.
Extra benodigd
Keukenmachine of vijzel
Tip
De kipvulling kunt u een paar uur van tevoren maken; warm deze op en vul de witlofblaadjes vlak voor het serveren.
Kookboek
Het recept 'Kipsalade in witlof-schuitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Feesthapjes
diverse auteurs
Dit is precies wat we allemaal wel eens nodig hebben: een boekje met hapjes voor een goed feest! Een feest draait om plezier maken, en het laatste wat u daarbij wilt is... lees verder
© De Lantaarn