Vloerbrood met Oosterse kipsalade

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 409 kcal
  • 32 g eiwit
  • 10 g vet
  • 49 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 g kipfilet, in reepjes
  • 1 eetlepel tandoorikruiden
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 4 bospenen, in kleine blokjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt
  • 1 bruin rond vloerbrood
  • 4 blaadjes lollo rosso

Bereiden

Verhit de olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kip en tandoorikruiden erdoor en bak de kipreepjes op hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend bruin en gaar. Laat ze iets afkoelen.

Schep de bleekselderij, wortel, Griekse yoghurt en 1 eetlepel koriander door de kipreepjes. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Snijd van de bovenkant van het brood een kap af en hol het brood iets uit. Leg de bladeren lollo rosso in het uitgeholde brood en schep de salade erin. Strooi de rest van de koriander erover.

Bron

Het recept 'Vloerbrood met Oosterse kipsalade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kipsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!