Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 kipfilets zonder vel à 200 g per stuk
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • stuk gemberwortel van 5 cm
  • ½ bos lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ bos korianderblaadjes, gehakt
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 komkommer
  • 1 handvol Thaise basilicumblaadjes of gewone basilicumblaadjes
  • 250 g gekookte jasmijnrijst (in zakjes verkrijgbaar)
  • 2 eetlepels Aziatische crispy chiliolie

Bereiden

Vul een middelgrote steelpan met water, voeg vervolgens de kipfilets en het citroengras toe en breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager als het water kookt, dek af met een deksel en pocheer de kipfilets 10 minuten, of totdat het vleessap helder is wanneer je het dikste deel met een mes inprikt.

Rasp intussen de gemberwortel in een hittebestendige kom en voeg de lente-ui, knoflook, korianderblaadjes, sojasaus en het limoensap toe. Verwarm de arachideolie enkele minuten in een kleine steelpan op hoog vuur, giet daarna over de geraspte gember en laat de arachideolie erin trekken.

Snijd de komkommer in tweeën, leg deze op een snijplank, plet met de achterkant van een mes en snijd vervolgens in schuine stukken. Voeg de komkommer met de Thaise basilicumblaadjes toe aan de kom met de gember en roer alles door elkaar.

Verhit de jasmijnrijst en verdeel daarna over twee kommen. Garneer de jasmijnrijst met het komkommer-gembermengsel. Haal de kipfilets met een spatel uit de pan, snijd in plakjes en voeg toe aan de kommen. Besprenkel met de crispy chiliolie en serveer direct.

Vegetarisch

Vervang de kip door tempeh of zijdetofu en besprenkel de salade vervolgens met sojasaus en plakjes citroengras.

Kookboek

Het recept 'Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Maaltijdsalades

Emily Ezekiel

Salades saai? Echt niet! Met 'Maaltijdsalades' van Emily Ezekiel geniet je het hele jaar door van smakelijke combinaties die blijven verrassen. Of je nu een doorgewinterde saladefreak bent of af en toe een maaltijdsalade eet.... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kipsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!