Komkommersalade met kruidige tomaat
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g trostomaten, in blokjes, zaadlijsten bewaren
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels maïskiemolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel verse kruiden (zoals peterselie, bieslook, basilicum), fijngesneden
- 2 komkommers, in dunne plakjes
- 2 bosjes rucola
Bereiden
Doe de zaadlijsten van de tomaten in een pan. Kook deze op een laag vuur tot tomatenpuree. Wrijf door een zeef.
Fruit de knoflook in een beetje olie. Haal de pan van het vuur en giet er de rest van de olie bij.
Voeg aan de knoflookolie de azijn, tomatenpuree, blokjes tomaat, kappertjes en verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
Leg op vier borden een ring van komkommerplakjes. Leg de sla in het midden. Verdeel de saus erover.
Kookboek
Het recept 'Komkommersalade met kruidige tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Salades!
Thea Spierings
In 'Salades!' vind je maar liefst 80 frisse en toegankelijke recepten; van de traditionele klassiekers tot nieuwe wereldse smaken. Salades zijn er voor elke... lees verder
© Caplan Books