Komkommersalade met olijven met za'atar
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 komkommers, grof geraspt
- ½ rode ui, gesnipperd
- 3 theelepels fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 60 ml olijfolie
- ½ theelepel za'atar (zie 'basisrecept za'atar' onderaan het recept)
- 90 g zwarte olijven
Bereiden
Meng de geraspte komkommer met ½ theelepel zout en laat goed uitlekken. Voeg ui en suiker toe en schep om.
Klop de azijn door de olie en voeg dan za'atar en peper naar smaak toe. Klop door elkaar en giet over de komkommer.
Dek af en zet 15 minuten in de koelkast. Bestrooi de komkommersalade met olijven en serveer met Turks brood.
Basisrecept za'atar
Voor 4 eetlepels: maal 2 eetlepels geroosterd sesamzaad en 1 eetlepel gedroogde tijm in een specerijenmolen of met een vijzel tot een grof mengsel. Roer er 2 theelepels sumak en ¼ theelepel zout door. Luchtdicht verpakt maximaal 1 maand houdbaar.
Kookboek
Het recept 'Komkommersalade met olijven met za'atar' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck