Zalmtimbaaltje met komkommersalade

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 275 kcal
  • 20 g eiwit
  • 2 g vet
  • 1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 krop lollo rosso
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine komkommer, ontpit en in kleine blokjes
  • 2 takjes basilicum, in reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 300 g gerookte zalm
  • ½ bekertje crème fraîche (à 125 ml)

Bereiden

Houd de losse buitenste bladeren van de lollo rosso achter en snijd de kern in heel dunne reepjes. Klop het citroensap met de olie, zout en peper tot een dressing. Schep in een kom de komkommer, de reepjes lollo rosso, het basilicum, driekwart van de kappertjes en 2 eetlepels dressing door elkaar.

Leg in vier grote timbaaltjes of hoge schaaltjes een velletje huishoudfolie en druk dit goed tegen de bodem en wand. Bekleed de schaaltjes met plakjes zalm. Schep de salade erin, vouw de plakjes zalm erover. Zet de bakjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verdeel de rest van de lollo rosso over 4 borden. Sprenkel de rest van de dressing erover. Keer de zalmtimbaaltjes op de sla en verwijder de folie voorzichtig. Schep op elk timbaaltje een theelepeltje crème fraîche en garneer met wat kappertjes.

Extra benodigd

Huishoudfolie

Variatietip

Vervang de kappertjes door zalmeitjes.

Bron

Het recept 'Zalmtimbaaltje met komkommersalade' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Komkommersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!