Zoet-zure komkommersalade (acar ketimun)
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 sjalotjes
- 1 puntpaprika
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels rijstazijn
Bereiden
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in dunne halve plakjes. Dit gaat het beste op een mandoline.
Snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes.
Meng de groenten met het zout, de suiker en azijn en laat ten minste een uur staan om de smaken te laten intrekken.
Opmerking
'Een kleurrijke acar (Indonesisch tafelzuur) mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Het frisse van de azijn vormt een goede tegenhanger bij kruidige gerechten en het zoet werkt blussend bij pittig eten. Deze simpele versie met komkommer staat zo op tafel.' - Meta van den Boomen
Kookboek
Het recept 'Zoet-zure komkommersalade (acar ketimun)' is afkomstig uit het kookboek...
Blauw
Meta van den Boomen
Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten
... lees verder © Uitgeverij Terra