Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's
bereiden
Ingrediënten
- ¼ witte kool
- ¼ rodekool
- 200 g wortels
- 2 lente-uien
- 5 eetlepels esdoornsiroop
- 8 eetlepels ciderazijn
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 80 g cranberry's
Bereiden
Snijd de parten kool met de mandoline in zo dun mogelijke slierten. Snijd de wortels met de juliennesnijder met het kleine mes tot spaghettislierten. Snipper alleen het groen van de lente-ui.
Maak een vinaigrette door de esdoornsiroop te mengen met de azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.
Doe alle gesneden groenten in een grote kom. Schep er de cranberry's en de vinaigrette door. Hussel alles losjes door elkaar. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Extra benodigd
Mandoline, juliennesnijder
Variatietip
Je kunt sultanarozijnen in plaats van de cranberry's gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's' is afkomstig uit het kookboek...
Groenten à la pasta
Orathay & Vania
Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder
© Good Cook