Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ¼ witte kool
  • ¼ rodekool
  • 200 g wortels
  • 2 lente-uien
  • 5 eetlepels esdoornsiroop
  • 8 eetlepels ciderazijn
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 80 g cranberry's

Bereiden

Snijd de parten kool met de mandoline in zo dun mogelijke slierten. Snijd de wortels met de juliennesnijder met het kleine mes tot spaghettislierten. Snipper alleen het groen van de lente-ui.

Maak een vinaigrette door de esdoornsiroop te mengen met de azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.

Doe alle gesneden groenten in een grote kom. Schep er de cranberry's en de vinaigrette door. Hussel alles losjes door elkaar. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Extra benodigd

Mandoline, juliennesnijder

Variatietip

Je kunt sultanarozijnen in plaats van de cranberry's gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Koolsalade met esdoornsiroop en cranberry's' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten à la pasta

Orathay & Vania

Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Koolsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!