Tropische koolsalade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ witte kool (ca. 500 g), in dunne reepjes geschaafd
- 1 blikje ananasstukjes op sap (ca. 400 g)
- 1 zakje santen
- 50 g rozijnen
- sap van 1 citroen
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie
Bereiden
Doe de koolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
Giet de ananas boven een steelpan af. Voeg de santen en rozijnen aan het vocht toe en breng het geheel aan de kook. Laat het kokosmengsel ca. 2 minuten zachtjes sudderen.
Schenk het kokossausje met rozijnen in een schaal en laat het afkoelen. Klop het citroensap en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de witte kool met de stukjes ananas en de bosui-ringetjes erdoor.
Laat de salade nog een uur staan, zodat de smaak goed kan intrekken. Strooi de korander of peterselie erover en serveer.
Bron
Het recept 'Tropische koolsalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com