Krabsalade met grapefruit en radijsjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 bosje rode radijsjes
  • 2 roze grapefruits
  • 1 eetlepel ketchup
  • 4 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 mespuntje piment d'Espelette poeder
  • 200 g krabvlees van goede kwaliteit

Bereiden

Verwijder het worteltje en de steeltjes van de radijsjes en snijd vervolgens in fijne staafjes. Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en maak de partjes voorzichtig los.

Meng de ketchup, de kwark, het citroensap en het piment d'Espelette. Kruid met zout.

Schik de grapefruitpartjes op vier borden. Bestrooi met de radijsstaafjes en besprenkel met saus. Verdeel ten slotte het krabvlees over de borden. Dien meteen op.

Variatietip

Houdt u niet van radijsjes? Vervang ze dan door doormidden gesneden kerstomaatjes.

Kookboek

Het recept 'Krabsalade met grapefruit en radijsjes' is afkomstig uit het kookboek...

Aan tafel

Cyril Lignac

Dit lijvige kookboek bevat uiteenlopende hoofdstukken, en allemaal zijn ze even smakelijk! Van fijne, feestelijke hapjes tot amuses, de lichte keuken met... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Krabsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!