Krabsalade met mango en gember
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 cm gember, geschild en geraspt
- 100 ml olijfolie
- 1 grote noordzeekrab (bij voorkeur een vrouwtje) of 2 kleintjes, levend en lekker zwaar
- 1½ liter klassieke court-bouillon
- 1 rijpe mango, in reepjes
- 1 little gem, in reepjes
- 6 blaadjes verse munt, fijngeknipt
Bereiden
Laat de geraspte gember in 100 ml olijfolie met wat zout en peper marineren.
Kook de krab ondertussen 25 minuten in de hete court-bouillon. Laat hem afkoelen en haal het vlees eruit.
Meng de mango en de little gem in een slakom. Leg het krabvlees erop, bestrooi het geheel met munt en breng het vlak voor het serveren op smaak met gemberolijfolie.
Kookboek
Het recept 'Krabsalade met mango en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Basic vis
Delphine de Montalier
Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis
... lees verder © Uitgeverij Terra