Krabsalade (yum pla-puu)
bereiden
Bevat per portie
126 kcal
Ingrediënten
- 500 g vers krabvlees
- 250 g Chinese kool, fijngehakt
- ½ komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
- 1 rode ui, gehalveerd en in dunne reepjes
- 6 lente-uitjes, in stukken van 4 cm
- 1 kop verse Thaise muntblaadjes
- voor de dressing
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 verse kleine rode Thaise chilipepers, fijngehakt
Bereiden
Laat de krab uitlekken in een zeef; verwijder stukjes schaal en hak het vlees zo nodig fijner.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een pot met schroefdeksel en schud goed.
Meng de krab in een grote kom met de Chinese kool, komkommer, rode ui, lente-ui en munt. Schenk de dressing over de krabsalade en schep alles door elkaar.
Thaise munt
Thaise munt (saranae) lijkt een beetje op kruizemunt. De dikke, ronde blaadjes worden meestal rauw gebruikt om soepen en salades mee op smaak te brengen. U kunt ook gewone munt gebruiken, maar dan krijgt de salade een iets andere smaak.
Kookboek
Het recept 'Krabsalade (yum pla-puu)' is afkomstig uit het kookboek...
Thais
diverse auteurs
Met behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder
© De Lantaarn