Linzensalade met gemarineerde rode ui
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 330 g Puy-linzen
- 2 verse laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 1 grote wortel, in kleine stukjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- 30 g fijngehakte platte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 100 g geitenkaas
- voor de gemarineerde rode ui
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 250 ml rodewijnazijn
- 1 eetlepel zeezout
- 1 eetlepel suiker
- voor de dressing
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 theelepels rodewijnazijn
- 80 ml extra vierge olijfolie
Bereiden
Marineer de ui door hem samen met de azijn, het zout en de suiker in een kom te doen. Meng alles goed en dek de kom af. Laat de ui minstens een uur marineren, of tot hij zacht is. Laat de ui goed uitlekken.
Doe de linzen, laurierblaadjes en takjes tijm in een pan met water. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat het geheel nog 7 minuten zachtjes koken, of tot de linzen en groenten gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
Schep het linzenmengsel in een grote kom. Voeg de peterselie, dille en gemarineerde ui toe.
Meng in een hoge mengbeker de ingrediënten voor de dressing. Klop ze goed door. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Strooi tot slot de geitenkaas erover en serveer.
Je kunt deze salade - en de gemarineerde ui - al een dag van tevoren klaarmaken, maar voeg de dressing pas vlak voor het serveren toe.
Tip
Maak de salade extra knapperig met geroosterde walnoten of pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met gemarineerde rode ui' is afkomstig uit het kookboek...
Picknick
Suzy Ashford
In 'Picknick' staan heel veel makkelijke recepten die je inspiratie geven voor een heerlijk picknickuitje. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën snacks, gerechten om te delen, salades, zoet en drankjes. Je vindt in 'Picknick' chique gerechtjes... lees verder
© Uitgeverij Becht