Linzensalade met rucola
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Lunchgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g puy linzen, gekookt
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels appelcider azijn
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels garam masala
- 1 rode ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 10 g verse peterselie
- 50 g rucola
Bereiden
Spoel de gekookte linzen af en laat even uitlekken.
Maak de dressing door in een kommetje de olijfolie te mengen met de appelcider azijn, mosterd, ahornsiroop, zeezout, zwarte peper, kaneel en garam masala. Roer de linzen door de dressing.
Snijd de rode ui, peterselie en kappertjes heel fijn. Scheur de rucola in stukken.
Hussel alles door elkaar in een grote kom.
Opmerking
Dit is een heerlijke kruidige linzensalade die je gemakkelijk van te voren kunt maken, want hij blijft urenlang goed, zelf even buiten de koelkast. Perfect dus voor een picknick! Je kunt de salade eten zoals hij is, lekker met een stuk brood en (zelfgemaakte)hummus. Je kunt de salade ook aanvullen met komkommer, radijs, geroosterde groenten, noten of zaden om er een echte maaltijdsalade van te maken.
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Veganbijbel
Tessa Moorman (The Green Happiness)
Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in 'Veganbijbel' de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes... lees verder
© Carrera culinair. Beeld: Jorian Lub