Dukkahsalade

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel za'atar
  • 300 g gekleurde tomaten, in stukjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • geraspte schil en sap van ½ onbespoten citroen
  • 2 eetlepels dukkah
  • 150 g zachte geitenkaas
  • een kleine handvol verse dragon

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de venkel in 6 of 8 parten, afhankelijk van de grootte. Meng met de olijfolie, za'atar en zout naar smaak en rooster 25 tot 30 minuten op een bakplaat in de oven, tot de venkel zacht, licht krokant en goudbruin is. Laat iets afkoelen.

Meng de tomaten met wat zout en de extra vergine olijfolie, geraspte citroenschil, het citroensap en de dukkah. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over een groot bord, gevolgd door de geroosterde venkel en dan de tomaten. Garneer met de dragon.

Opmerking

Maak deze salade in de zomer, wanneer de tomaten op hun best zijn. Hoe beter de tomaat, hoe beter zijn smaak, dus betaal gerust iets meer en koop goede tomaten.

Kookboek

Het recept 'Dukkahsalade' is afkomstig uit het kookboek...

De Syrische keuken van Imad

'De Syrische keuken van Imad' is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma

... lees verder

© Good Cook

Overige salade tips