Gierstsalade met wortel en gember
bereiden
Ingrediënten
- 10 kleine gekleurde wortels
- 225 g extra stevige tofoe, in blokjes
- olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
- ½ theelepel sriracha (Thaise chilisaus)
- 150 g gemengde slablaadjes
- 350 g gekookte gierst
- 4 eetlepels gehakt wortelloof
- 5 eetlepels amandelschaafsel
- 1 kleine avocado, in blokjes
- voor de wortel-gembersaus
- 150 g wortels, in schijfjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 1 theelepel fijngesneden gemberwortel
- 2 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
Bereiden
Verhit de oven tot 200 °C.
Schil 3 wortels met een dunschiller in linten. Bewaar de wortellinten om te roosteren.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snijd de overige 7 wortels in 4 stukken en leg ze samen met de wortellinten op de eerste bakplaat. Leg de tofoeblokjes op de tweede bakplaat. Meng de wortels en tofoeblokjes met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze 15-17 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn aan de randjes. De wortels moeten nog een beetje bite hebben.
Maak intussen de wortel-gembersaus. Maal de wortels, knoflook, olijfolie, tahin, het citroensap, de gemberwortel en het sinaasappelsap in een blender fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Haal de tofoe uit de oven, meng de blokjes met de sriracha en zet ze nog 2 minuten in de oven terug.
Meng de slablaadjes met de gekookte gierst, het wortelloof, amandelschaafsel, een derde van de gember-wortelsaus en een paar snufjes zout.
Schep de gierstsalade, geroosterde wortels, geroosterde wortellinten, tofoe, avocado en peper in kommen. Geef er de overige wortelgembersaus bij.
Extra benodigd
Bakpapier, blender
Kookboek
Het recept 'Gierstsalade met wortel en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Het love & lemons kookboek
Jeanine Donofrio
Nee, de recepten zijn niet allemaal met citroen - zoals de titel doet vermoeden. Deze titel is afkomstig van het gelijknamige, prijswinnende blog van de auteur Jeanine
... lees verder © Unieboek Spectrum