Maïssalade met palmhart en kerstomaat
bereiden
Ingrediënten
- 2 maïskolven
- 1 blik palmharten à 400 g, uitgelekt en in schuine plakken van 1 cm
- 300 g kerstomaten, gehalveerd
- ½ rode ui, in dunne halve ringen
- 15 g koriander, blaadjes grof gehakt
- voor de dressing
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel harissa
- sap van ½ dikke limoen
Bereiden
Meng voor de dressing de yoghurt, de harissa en het limoensap in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Kook de maïskolven 10 minuten in een pan kokend water tot ze zacht maar niet helemaal gaar zijn, en giet af. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de maïskolven 5 minuten regelmatig kerend, tot de maïskolven hier en daar geroosterd zijn. Haal de pan van het vuur en leg de maïskolven op een snijplank. Houd de maïskolven verticaal en snijd met een scherp mes de maïskorrels eraf.
Verdeel de palmharten, de maïskorrels, de tomaten en de rode ui over een serveerschaal. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de koriander en serveer.
Opmerking
'Eens in de zoveel tijd stem ik verlegen toe om te koken voor een vriendin van me, de getalenteerde chef Milli Taylor. Milli is een dubbeltalent: ze bereidt niet alleen zeer smakelijke gerechten, maar ze zien er ook nog eens prachtig uit. Ze geniet altijd van mijn salades, en in het bijzonder van deze 'regenboogsalade', zoals zij hem noemt. Ze heeft een goede smaak: het is ook een van mijn favorieten.' - Sabrina Ghayour
Kookboek
Het recept 'Maïssalade met palmhart en kerstomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Bazaar
Sabrina Ghayour
'Bazaar' geeft vegetarische, Midden-Oosterse recepten in alle facetten: lichte snacks, comfort bowls, brood, salades voor ieder seizoen, hoofdgerechten die naar meer smaken, spectaculaire bijgerechten en zoete traktaties. Geserveerd op grote schalen
... lees verder © Good Cook