Maroulisalade
bereiden
Ingrediënten
- 1 krop ijsbergsla
- 100 g kefalougraviera (harde kaas van geit en schaap, te vervangen door parmezaan)
- oreganoblaadjes, ter garnering
- zoutvlokken of zwart lavazout
- voor de citroendressing
- 1 eetlepel citroensap
- 2½ eetlepel extra vergine olijfolie
Bereiden
Verwijder alle buitenste bladeren van de sla en gooi ze weg. Verwijder de kern en was de sla dan in ijswater. Laat uitlekken of gebruik de slacentrifuge.
Snijd het binnenste deel van de sla in twee plakken met een dikte van 3 tot 4 cm. Gooi de snijresten weg. Leg de plakken sla op een schaal en rasp de kefalograviera erover.
Meng voor de dressing het citroensap met de olijfolie en sprenkel de citroendressing over de salade en bestrooi de salade met oreganoblaadjes. Breng op smaak met zout en serveer.
Opmerking
'Ik laat de sla liever heel in plaats van het blad klein te maken, maar de keus is aan jou. De kefalograviera geeft het knapperige blad een heerlijk volle smaak waardoor deze salade onweerstaanbaar wordt. Houd de salade fris door de dressing pas op het allerlaatst toe te voegen.' - George Calombaris
Kookboek
Het recept 'Maroulisalade' is afkomstig uit het kookboek...
Greek
George Calombaris
Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris. Van snacks tot en met desserts... lees verder
© Good Cook