Roquefort salade met appel en walnoot van Ainsley Harriott
bereiden
Ingrediënten
- 2 appels
- sap van ½ citroen
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel wittewijnazijn of ciderazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- 150 g waterkers gemengd met rucola
- 6 lente-uitjes, schuin in kleine ringen
- 150 g rauwe bietjes, in luciferdunne reepjes of grof geraspt
- 75 g geroosterde walnoten
- 100 g roquefort, verkruimeld
- 25 g geschaafde pecorino
Bereiden
Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Druppel er citroensap over zodat ze niet verkleuren.
Maak de dressing. Doe de mosterd, azijn, olie en honing in een kleine kom, bestrooi met zout en peper en klop goed door elkaar.
Doe een handjevol waterkers en rucolablaadjes in vier kommen en leg er de appels, lente-uitjes en bietjes op. Bestrooi met walnoten en roquefort. Druppel de dressing erover, bestrooi met pecorino en dien onmiddellijk op met knapperig brood.
Tips
'Wanneer je de walnoten roostert komen de natuurlijke oliën vrij, worden ze krokanter en krijgen ze meer smaak. Bij deze salade past elke kaas die je kunt verkruimelen zoals stilton, feta en cheshire, maar de iets minder harde roquefort blijft toch het lekkerst. Met handschoenen aan krijg je geen bietjesvlekken op je handen, of je kunt plasticfolie gebruiken om ze vast te houden. In plaats van olijfolie kun je ook walnotenolie gebruiken.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Roquefort salade met appel en walnoot van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Feel-Good kookboek
Ainsley Harriott
Ainsley Harriott maakt van koken een feest en laat zien dat eten veel meer is dan brandstof voor je lichaam. Van het kopen van de ingrediënten tot het klaar
... lees verder © Uitgeverij TerraOverige salade tips
Reacties op dit recept
- Hetty Heerlijk fris!
- Marieke Heb de bietjes vervangen door bleekselderij; ook erg lekker! Dit wordt 1 van mijn favoriete salades...