Salade van rauwe maïs en wortel
2 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- ½ kleine wortel
- ½ rode ui
- 2 maïskolven
- voor de dressing
- 2 eetlepels Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel harissa
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen kurkuma
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met een snuf zwarte peper en zeezout. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Schil de wortel en snijd in blokjes van 5 mm. Snipper de ui. Snij met een mes de korrels van de maïskolven. Schud alle ingrediënten en de dressing door elkaar en serveer.
Kookboek
Het recept 'Salade van rauwe maïs en wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Traditioneel & modern Aziatisch koken
Adam Liaw
De Aziatische keuken is zeer gevarieerd: van Japanse sushi tot Kantonese eend, van noodles en ander streetfood
... lees verder © Van Dishoeck