Salade van romainesla met komkommer, erwtjes en munt
bereiden
Ingrediënten
- 100 g dop- of tuinerwten, uit de vriezer
- 2 kropjes babyromainesla
- 1 middelgrote komkommer
- handvol muntblaadjes
- 6 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- mespuntje knoflook (ca. ¼ teentje), geperst of fijngeraspt
- sap van ½ limoen
Bereiden
Doe de erwtjes in een pan, schenk er kokend water over en breng weer aan de kook. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en zet apart.
Snijd de sla overdwars in stukjes van 1-2 cm. Leg ze op een bord. Halveer de komkommer. Snijd een helft in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1-2 cm. Voeg ze toe aan de sla. Strooi de erwtjes en munt erover.
Rasp de rest van de komkommer in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, knoflook, het limoensap en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en schep de dressing over de salade. Maal er wat extra peper over en dien op.
Kookboek
Het recept 'Salade van romainesla met komkommer, erwtjes en munt' is afkomstig uit het kookboek...
Eten als de beste!
Hugh Fearnley-Whittingstall
De succesvolle auteur van 'Veg!' en 'Heel veel veg!' richt zich in 'Eten als de beste!' op gezonde én lekkere voeding. Steeds meer mensen proberen gezonder en voedzamer te eten, maar in de praktijk is dit soms nog lastig. Hugh Fearnley-Whittingstall vat alle
... lees verder © Uitgeverij Becht