Salade met vijgen, manchego, serranoham en amandelen
bereiden
Ingrediënten
- 10 verse vijgen
- olijfolie om in te bakken
- 50 g serranoham
- 20 g bruine amandelen
- 100 g manchego
- 150 g gemengde sla
- extra vergine olijfolie
- balsamicocrème
Bereiden
Snijd de vijgen in kwarten. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan en gril de vijgen 2-3 minuten per kant.
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de plakken ham knapperig in de olie. Laat uitlekken.
Rooster de amandelen in een droge pan. Hak vervolgens grof.
Snijd de manchego in plakjes.
Meng de sla met wat extra vergine olijfolie op een grote saladeschaal. Verdeel er de vijgen, ham en manchego over. Top af met de amandelen en wat balsamicocrème.
Opmerking
Als je in Spanje op vakantie bent, mag je de manchego niet overslaan. Deze heerlijke schapenkaas vind ik gecombineerd met zowel zoute als zoete ingrediënten het best tot zijn recht komen, zoals in deze salade met serranoham en vijgen.
Kookboek
Het recept 'Salade met vijgen, manchego, serranoham en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...
Pien laat haar eten zien
Pien Wekking
Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook om je vingers bij af te likken
... lees verder © Spectrum. Beeld: Isabelle Bucx