Spitskoolsalade met kwark en gezouten kruisbessen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- halve spitskool
- 100 g schoongemaakte, verse (of diepvries) kruisbessen
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml kwark
- 100 ml yoghurt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C. Hak de spitskool vrij grof, was de snippers en slinger ze goed droog. Spreid de kruisbessen uit in een ovenschaal, strooi er 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker over en zet ze 10-12 minuten in de oven, zodat ze net warm en een beetje zacht zijn.
Haal de besjes uit de oven en maak ze aan met de azijn en olie om een warme dressing te maken. Laat de dressing voor het serveren 10-15 minuten staan om de smaken op elkaar te laten inwerken.
Doe de kwark en yoghurt in een kom, voeg een snufje zout en zwarte peper toe en klop er een gladde room van.
Schep het kwarkmengsel op een bord, strooi de koolsnippers erop en besprenkel ze met de kruisbessendressing. Serveer de salade bij de gegrilde makreel.
Kookboek
Het recept 'Spitskoolsalade met kwark en gezouten kruisbessen' is afkomstig uit het kookboek...
Nordic Family Kitchen
Mikkel Karstad
Met 'Nordic Family Kitchen' haal je de natuur in huis. Chef-kok Mikkel Karstad heeft 73 gemakkelijk te maken, gezonde, duurzame en niet te vergeten heel smakelijke recepten verzameld. Met zijn gerechten is het altijd puur genieten met familie of
... lees verder © Uitgeverij Terra