Tofusalade met noten en kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 20 g mix van sesamzaad, walnoten en hazelnoten
- 400 g zijdetofu (silken tofu)
- voor de saus
- 4 sprieten bieslook
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ongeraffineerde suiker (zoals palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- voor de gebakken knoflook en olie om in te bakken
- 3 eetlepels frituurolie
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
Bereiden
Hak de wal- en hazelnoten grof en meng ze door het sesamzaad. Hak het bieslook en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de korianderblaadjes apart als garnering.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
Doe de olie en de plakjes knoflook in een kleine koekenpan en zet die op laag vuur. Bak de knoflook goudgeel, schep de plakjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de olie apart.
Laat de tofu goed uitlekken en leg hem in een grote kom. Verdeel er achtereenvolgens de kruiden, saus en knoflookolie, de notenmix, het korianderblad en de knoflookchips over en serveer het gerecht meteen.
Tip
Zijdetofu raakt zijn vocht snel kwijt. Als je dit gerecht te lang van tevoren maakt, zal de saus verdund worden met het tofuvocht. Bereid het dan ook vlak voor het opdienen! Ik serveer het op een bedje van heel warme rijst.
Kookboek
Het recept 'Tofusalade met noten en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Authentiek Japan thuis
Maori Murota
Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murota leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen. Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken een ideaal en fraai uitgevoerd
... lees verder © Good Cook