Winterse salade
bereiden
Ingrediënten
- 125 g sojayoghurt
- 60 g vegan mayonaise
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 500 g spruitjes, in dunne reepjes
- 3 wortels, geschrapt, in julienne
- 1 rode ui, in dunne ringen
- ½ knolselderij, geschild, in julienne
- handvol dilletoppen, grof gehakt
- voor de cashewnoten
- 350 g cashewnoten
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel peper
Bereiden
Bereid eerst de cashewnoten. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hussel in een kom de cashewnoten met de ahornsiroop, olijfolie, kurkuma, het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Spreid de cashewnoten uit over de beklede bakplaat en rooster ze 12 minuten. Haal de cashewnoten uit de oven en zet ze opzij om volledig af te koelen.
Meng in een grote kom de sojayoghurt met de vegan mayonaise, het citroensap, de dijonmosterd en ahornsiroop en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Voeg de gesneden spruitjes, wortels, uien, knolselderij en dille toe aan de dressing en meng goed tot de groenten helemaal bedekt zijn met de dressing.
Strooi de afgekoelde cashewnoten over de salade en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Deze salade met rauwe wintergroenten royaal bestrooid met kruidige zoete cashewnoten is een licht alternatief voor geroosterde groenten. Het geheim van de salade zit hem in de bereiding van de ingrediënten, omdat ze fijngesneden moeten worden en tegelijkertijd knapperig moeten blijven. Gebruik indien mogelijk een mandoline of als je die niet hebt een zeer scherp mes om de spruiten en ui zeer dun te snijden.
Kookboek
Het recept 'Winterse salade' is afkomstig uit het kookboek...
A Very Vegan Christmas
Sam Dixon
'A Very Vegan Christmas' biedt dé oplossing voor de jaarlijkse vraag: 'wat eten we met Kerst?' Met de recepten uit dit feestelijke kookboek krijg je iedereen blij aan tafel. Geniet van kerstklassiekers in een plantaardige jas als
... lees verder © Good Cook