Meloensalade met granaatappelnat
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 cantaloupe, zonder pitten en leeggeschept tot bolletjes met een meloenlepel
- 1 galiameloen, zonder pitten en leeggeschept tot bolletjes met een meloenlepel
- voor het granaatappelnat
- 300 ml granaatappelsap
- 100 g suiker
Bereiden
Meng het granaatappelsap en de suiker in een pan. Breng op middelhoge warmte aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Temper de warmte en laat 8-10 minuten sudderen. Haal af en toe het schuim weg. Als het nat tot ongeveer de helft gereduceerd is, haal de pan dan van de warmte en laat afkoelen. Giet over in een kannetje of in een gesteriliseerde pot en bewaar in de koelkast, waar het tot 2 weken goed blijft.
Leg de meloenbolletjes in een mooie schaal. Giet er rijkelijk granaatappelnat over en serveer.
Extra benodigd
Meloenlepel
Kookboek
Het recept 'Meloensalade met granaatappelnat' is afkomstig uit het kookboek...
Tasty Days
Andy Harris
Na het succes van 'Een maand in Marrakesh' komt de Engelse hoofdredacteur van Jamie Magazine Andy Harris nu met inspirerende recepten voor elke dag, die... lees verder
© Kosmos Uitgevers