Meloensalade met honingmeloen, feta, jalapeño en limoen
- 6 personen
- 10 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kleine, bijzonder rijpe honingmeloen
- 115 g Griekse feta of Franse schapenkaas
- 1 jalapeño of serrano chilipeper
- 2 biologische limoenen
- extra vierge olijfolie (het goede spul)
- 30 g verse basilicumblaadjes (grotere gescheurd)
Bereiden
Snijd de boven- en onderkant van de honingmeloen zodat hij twee platte kanten heeft. Zet de meloen op een platte kant, snijd de schil van de meloen en neem hierbij zo min mogelijk vruchtvlees mee. Snijd de meloen doormidden en schep de pitten eruit. Halveer de twee meloenhelften en snijd ze in dunne schijven.
Leg de meloen dakpansgewijs op een schaal. Snijd de feta in dunne plakken en leg de dunne plakjes op de schaal bij de meloen. Snijd de jalapeño peper in smalle ringetjes (ik doe dit altijd op een mandoline en laat het zaad zitten voor wat extra pit) en bestrooi de salade met de ringetjes. Rasp met een microplane (of een andere rasp) 1 limoen boven de schaal, pers de limoen uit en sprenkel het sap over de salade. Snijd de andere limoen in partjes en verdeel ze over de schaal. Besprenkel de salade met olie, bestrooi hem met zoutvlokken en basilicumblaadjes.
Opmerking
Ik weet zeker dat, als je de feta weg zou laten en deze salade zou pureren in een blender, je een ongelooflijke cocktail op tequila-basis kunt maken.
Kookboek
Het recept 'Meloensalade met honingmeloen, feta, jalapeño en limoen' is afkomstig uit het kookboek...
Salade Freak
Jess Damuck
Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... lees verder
© Good Cook