Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g quinoa (wit en rood)
  • 420 ml groentebouillon
  • 60 g zeekraal
  • 1 zure granaatappel (niet te groot)
  • 4 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 3 eetlepels fijngeknipte bladpeterselieblaadjes
  • 2 eetlepels fijngeknipte muntblaadjes
  • 2 eetlepels fijngeknipte basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosuitje, in ringen
  • 40 g rucola

Bereiden

Spoel de quinoa af onder de kraan en laat in een vergiet uitlekken. Kook de quinoa in de bouillon in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Doe de quinoa over in een schaal, spreid het uit en maak los met een vork. Laat afkoelen.

Schenk kokend water over de zeekraal en laat 10 minuten staan. Giet af en laat in een vergiet uitlekken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes los.

Meng de quinoa met de olijfolie en de rasp en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Schep er de kruiden, zeekraal, knoflook, bosui en rucola door. Garneer met de granaatappelpitjes en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...

Natuurlijk! Elke dag écht eten

In 'Natuurlijk! Elke dag écht eten' vertelt Anne Marie Reuzenaar je alles over de zin en onzin van voedselhypes. Met ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Quinoasalade tips