Salade met rode quinoa en kakivrucht
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 150 g rode quinoa
- 1 zeer rijpe kakivrucht, in blokjes van 2 cm
- 2 eetlepels gele rozijnen
- 2 eetlepels walnoten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- enkele takjes platte peterselie
Bereiden
Kook de quinoa in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
Meng de quinoa met de blokjes kaki, de rozijnen en de walnoten.
Roer de olijfolie en het citroensap eronder.
Werk af met de platte peterselie en serveer.
Variatietip
Je kan aan de salade makkelijk wat feta, geitenkaas of kip toevoegen.
Opmerking
Je moet er wel voor zorgen dat de kaki zeer rijp is omdat deze anders niet verteerbaar is.
Kookboek
Het recept 'Salade met rode quinoa en kakivrucht' is afkomstig uit het kookboek...
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder
© Standaard UitgeverijQuinoasalade tips
Reacties op dit recept
- Rita Dit is wel wat voor mij, hou van salades en van quinoa.