Exotische rijstsalade met mango
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- voor de salade
- 30 g amandelschilfers
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 rijpe mango, in stukjes
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- 400 g gekookte basmatirijst of Thaise rijst (= 200 g ongekookt)
- voor de dressing
- 1 rood of groen chilipepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels gemberstroop
Bereiden
Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
Vermeng voor de dressing het pepertje met de sesamolie, het citroensap en de gemberstroop.
Meng alle ingrediënten voor de salade, roer de dressing erdoor en breng de salade op smaak met zout.
Kookboek
Het recept 'Exotische rijstsalade met mango' is afkomstig uit het kookboek...
Veggie voor starters
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Dit kookboek is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische... lees verder
© Standaard Uitgeverij