Rijstsalade met doperwten, maïs en tonijn
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g basmatirijst
- 1 pot (à 220 g) doperwten met worteltjes, uitgelekt
- 1 blikje (à 198 g) maïs, uitgelekt
- 1 blikje (à 185 g) tonijn in water, uitgelekt
- 200 g mayonaise van goede kwaliteit
Bereiden
Kook de rijst al dente in een grote pan water met zout. Kook de rijst niet te lang, want dan wordt de salade papperig. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat de rijst daarna goed uitlekken.
Meng de rest van de ingrediënten door de goed afgekoelde rijst en breng op smaak met zout en peper.
Tips
Voor een lichtere versie vervang je de mayonaise door 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Wanneer je geen gemengde doperwten en worteltjes kunt vinden, gebruik dan een klein potje van elk.
Kookboek
Het recept 'Rijstsalade met doperwten, maïs en tonijn' is afkomstig uit het kookboek...
Simply Italian
Michela, Emanuela & Romina Chiappa
'Simply Italian' is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de
... lees verder © Van DishoeckRijstsalade tips
Reacties op dit recept
- Achanty Ik vindt het leuk maar ook moeilijk omdat ik ben maar 10 jaar en ik ben een meisje dus ja ik moet het leren he' maar ik vind het lekker