Rijstsalade met kip en walnoten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g meergranenrijst
- 150 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olie
- 4 bosuitjes, in ringetjes
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels zure room
Bereiden
Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kip op hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar.
Schep de rijst in een kom en meng de kip, uiringetjes, 2 eetlepels peterselie en driekwart van de walnoten erdoor. Laat de rijst 30 minuten afkoelen tot lauwwarm.
Meng het citroensap met de walnotenolie, zure room en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over twee kommen en garneer met de rest van de walnoten en wat peterselie.
Kookboek
Het recept 'Rijstsalade met kip en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kip
diverse auteurs
Een hele scharrelkip uit de oven, gemarineerde kipreepjes uit de wok, gestoomde kipfilet: alles is mogelijk met dit lichte, lekkere stukje vlees. In 'Kook ook - Kip' vind je kip... lees verder
© Inmerc