Rijstsalade met kip
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,3
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 150 g basmatirijst
- 100 g gegrilde kip
- ¼ komkommer, zonder de zaadjes en in blokjes
- 250 g trostomaten, gehalveerd
- 4 lente-uitjes, in plakjes
- 300 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
- voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 klein rood chilipepertje, zonder de zaadjes en in dunne plakjes
Bereiden
Kook de rijst gaar in een grote pan water. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat weer uitlekken. Laat de rijst in een zeef boven een pan hangen en roer los met een vork. Doe de rijst terwijl hij nog warm is in een schaal en maak intussen de dressing.
Klop alle dressingingrediënten in een kommetje door elkaar met zout en peper naar smaak en meng de dressing goed door de warme rijst. Zet de kom met rijst afgedekt in de koelkast tot hij helemaal is afgekoeld.
Snijd de kip in reepjes en meng die door de rijst met de komkommer, tomaat, lente-uitjes en maïs. Breng de salade op smaak met zout en peper en meng de dressing erdoorheen. Verdeel over twee borden.
Tip
Je kunt voor dit recept ook een restje koude, gekookte rijst gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Rijstsalade met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonnig
diverse auteurs
Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je... lees verder
© Uitgeverij Terra