Salade niçoise
bereiden
Ingrediënten
- 4 aardappelen of 8 krieltjes, in blokjes
- 200 g fijne prinsessenbonen
- 4 eieren
- 1 kropsla
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 eetlepel zwarte olijven, in schijfjes
- 3 blikjes tonijn, uitgelekt
- 1 blikje ansjovisfilets in olie, uitgelekt
- 1 eetlepel kappertjes (eventueel)
- voor de vinaigrette
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Kook de prinsessenbonen beetgaar. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, snijd de stronk eruit en was de blaadjes. Meng voor de vinaigrette de sjalot met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid naar smaak met peper.
Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel de tonijn en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes.
Kookboek
Het recept 'Salade niçoise' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetkoken
Marleen van Gaver
Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs
... lees verder © Standaard Uitgeverij