Salade Niçoise van chef Paul van Waarden

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 g haricots verts, geblancheerd
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 handjes geplukte en gewassen veldsla
  • 12 ansjovisfilets, gehalveerd
  • 8 mini pomodori tomaatjes, in vieren
  • 20 mooie zwarte olijven met pit
  • 4 plakken tonijn van 60 g per stuk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kwarteleitjes, gekookt en in 4 kwarten

Bereiden

Trek de 2 helften van de geblancheerde haricots verts van elkaar (dit heet splitten). Meng in een kom het sap van de citroen met de mayonaise. Meng er vervolgens de rode ui, haricots verts, veldsla, ansjovis, tomaatjes en zwarte olijven doorheen.

Haal de tonijn door de olijfolie en gril hem heel kort aan beide zijden onder een bloedhete grill of in een bloedhete grillpan.

Verdeel de salade over vier borden. Let wel op dat alle ingrediënten ook op elk bord liggen. Verdeel de kwarteleitjes over de salades. Bestrooi de gegrilde tonijn met peper en wat zeezout en dresseer hem op de salade.

Persoonlijke noot

'Dit gerecht staat iedere zomer wel eens in een van onze menu's. Steeds weer ben ik verbaasd dat zo iets eenvoudigs en een zo klassiek gerecht met zoveel enthousiasme ontvangen wordt. Hoewel, het is niet voor niets een klassieker. En zeg nou zelf, het is natuurlijk ook erg lekker!' - Paul van Waarden

Bron

Het recept 'Salade Niçoise van chef Paul van Waarden' wordt je aangeboden door chef Paul van Waarden van Restaurant Paul van Waarden. Beeld: Robyn Mackenzie | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Salade niçoise recept tips

Reacties op dit recept

  • HuibPrima recept, maar aangezien de grootte van ieders hand verschilt, graag voor de duidelijkheid toch een vermelding van het aantal grammen veldsla dat Frans in zijn recept gebruikt. Weten we tegelijk hoeveel veldsla we moeten kopen. Alvast reuze bedankt voor deze nadere specificatie. Vriendelijke groet, Huib

    reageren

  • IsabelLekker.

    reageren

  • JoanLekker recept. Om ansjovis onherkenbaar te maken voor degene die het niet zeggen te lusten... gepureerd met de mayonaise en citroensap.

    reageren