Salade met verse tonijn en kikkererwten
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 300 g verse tonijnfilet, in stukken van 3-4 cm
- sap van een halve citroen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 blikje kikkererwten (400 g)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 geroosterde rode paprika's (zelf geroosterd of uit pot), in reepjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 g rucola
Bereiden
Wrijf de stukken tonijn in met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 10 minuten liggen.
Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken.
Klop in een schaal de knoflook met de rest van het citroensap en de olie tot een dressing en schep de kikkererwten met de paprika, bosui, bleekselderij, olijven en kappertjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de stukken tonijn in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen rosé blijven.
Schep vlak voor het serveren de rucola luchtig door de salade en leg de stukken tonijn erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
Extra benodigd
Grillpan
Tip
Voor een snelle versie vervang je de verse tonijn door 2 blikjes tonijn op olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Salade met verse tonijn en kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...
Cucina della mamma
Clara ten Houte de Lange
Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook... lees verder
© Tirion Uitgevers