Stevige tonijnsalade

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 350 g nieuwe aardappelen
  • 1 grote krop Romaanse sla
  • bosje lente-uitjes, in schuine ringen
  • 370 g tonijn in olie of water (blik)
  • voor de dressing
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 eetlepels mayonaise
  • scheutje wittewijnazijn dressing of sap van 1 citroen

Bereiden

Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet ze af en koel ze af onder koud stromend water.

Maak ondertussen de dressing door de ansjovis met een vork fijn te maken en te mengen met de mayonaise. Voeg de wittewijnazijn of het citroensap toe en breng op smaak met zwarte peper.

Scheur de slablaadjes klein en doe ze in een slakom. Snijd de aardappelen klein en voeg ze met de lente-uitjes toe aan de sla. Laat de tonijn uitlekken en voeg in stukken toe. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.

Kookboek

Het recept 'Stevige tonijnsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Visgerechten

diverse auteurs

'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Tonijnsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!