Tonijnsalade met krieltjes en witte bonen
bereiden
Ingrediënten
- 500 g krieltjes
- 4 eetlepels olijfolie en een beetje om over de salade te sprenkelen
- 1 eetlepel limoensap
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 g witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- handje peterselie, fijngehakt
- 200 g tonijn uit blik, uitgelekt
- 100 g gemengde sla
Bereiden
Kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de dressing. Meng daarvoor 4 eetlepels olie, het limoensap, het chilipoeder en de knoflook in een kom die groot genoeg is voor de hele salade. Voeg bonen. ui en peterselie toe.
Giet de krieltjes af, laat ze even afkoelen, en snijd ze in de lengte doormidden. Roer de krieltjes en de tonijn voorzichtig door de salade.
Serveer de salade op een bedje van sla en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie.
Recept aanpassen
Vervang de tonijn door een andere vissoort als je niet tegen tonijn kunt, of door bijvoorbeeld kleine stukjes kipfilet of biefstukreepjes.
Kookboek
Het recept 'Tonijnsalade met krieltjes en witte bonen' is afkomstig uit het kookboek...
Allergiekookboek
Marloes Collins
Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes
... lees verder © Uitgeverij Terra