Venkelsalade met pistachenootjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote venkelknol
- 1 eetlepel limoensap
- 150 g haricots verts
- 50 g gepelde pistachenootjes
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 75 g rucola
- 3-4 eetlepels geurige olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, in dunne flinters
Bereiden
Maak de venkelknol schoon en schaaf hem in flinterdunne slierten. Schep de venkel in een kom om met het limoensap en wat zeezout. Laat dit 15 minuten staan.
Kook de haricots verts 4 à 5 minuten in ruim kokend water. Spoel de boontjes af en laat ze goed uitlekken.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en schep ze om met komijn en wat zeezout.
Verdeel de rucola over diepe borden en schep de venkel in het midden. Verdeel de boontjes eromheen en sprenkel de olijfolie erover. Maal er royaal zwarte peper boven. Strooi de Parmezaanse kaas en pistachenootjes erover.
Kookboek
Het recept 'Venkelsalade met pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Buiten
diverse auteurs
Dit handige kookboek staat boordevol makkelijke en lekkere gerechtjes om buiten te eten én te koken, of je nu wilt barbecueën, picknicken, op chic gaat in... lees verder
© InmercVenkelsalade tips
Reacties op dit recept
- Suzanne Als je pistachenootjes bent vergeten, zijn geroosterde pijnboompitjes een goed alternatief!