Waterkerssalade met gamba's en kerstomaatjes
bereiden
Bevat per portie
250 kcal
13 g eiwit
20 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 g waterkers
- 1 kleine avocado, in plakjes
- 1 eetlepel citroensap
- 100 g kerstomaatjes, in vieren
- 6 eetlepels olijfolie
- 12 ongekookte gamba's
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 theelepels mosterd
- 2½ eetlepel rodewijnazijn
- 2 eetlepels Pernod
- 1 theelepel suiker
Bereiden
Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Besprenkel de plakjes avocado met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de waterkers, de tomaatjes en de avocado over vier borden.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gamba's in ca. 2 minuten gaar, keer ze halverwege. Voeg de knoflook toe. Bestrooi de gamba's met zout en peper, schep ze uit de pan en verdeel ze over de salade.
Bak het bosuitje ca. 1 minuut in de hete olie. Roer de mosterd, de azijn, de Pernod, de suiker en wat zout erdoor en breng het aan de kook. Schenk de warme dressing over de salade.
Het recept 'Waterkerssalade met gamba's en kerstomaatjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: thaumatr0pe | Shutterstock.com