Waterkerssalade met sharonfruitmousse
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
365 kcal
5 g eiwit
31 g vet
17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1½ theelepel shoarmakruiden
- 1 eetlepel boter
- 2 sharonfruits
- 2 eetlepels calvados
- 75 ml slagroom
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel groene kruiden mosterd
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 g waterkers
Voorbereiden
Week de gelatine. Fruit het sjalotje en de shoarmakruiden in de boter. Snijd 1 sharonfruit in 12 partjes en de andere in stukjes. Pureer de stukjes sharonfruit met het sjalotmengsel.
Verwarm de calvados en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Roer het gelatinemengsel door de sharonfruitpuree. Klop de slagroom stijf en spatel de puree er luchtig door. Laat de mousse in de koelkast ca. 1 uur opstijven.
Bereiden
Klop de azijn, de mosterd, de olie en de sesamolie tot een sausje. Rooster de pijnboompitten.
Schep de waterkers door het sausje. Verdeel ze over twee bordjes. Schep in het midden een grote bol sharonfruitmousse. Garneer met de partjes sharonfruit en de pijnboompitten.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Het recept 'Waterkerssalade met sharonfruitmousse' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Seeme | Shutterstock.com