Waterkerssalade met radijs
bereiden
Ingrediënten
- 500 g waterkers
- 8-10 radijsjes, in dunne plakjes
- snufje gedroogd basilicum
- 80 ml olijfolie
- 1 teen knoflook, gekneusd
- ½ Turks brood, in blokjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
- sap van ½ citroen
Bereiden
Snijd de stugge steeltjes van de waterkers, was de blaadjes, laat ze uitlekken en hussel ze in een grote kom met de plakjes radijs en basilicum door elkaar.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en voeg eerst de gekneusde knoflookteen en vervolgens de blokjes brood toe. Pas goed op dat de knoflook niet verbrandt en hussel de blokjes brood een minuut of twee door elkaar, tot ze goudbruin zijn. Neem de pan van het vuur.
Klop de extra vergine olijfolie en het citroensap in een kommetje door elkaar.
Strooi de gebakken blokjes brood over de salade en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe. Sprenkel de citroendressing erover en zet de salade op tafel.
Opmerking
'In Turkije kun je zwarte, witte en rode radijs kopen, waardoor dit gerecht vol kleur zit. De zwarte en witte zijn groot en worden geraspt, de kleine rode snijden we in plakjes. Ik ben dol op de knapperige textuur, vooral als je de radijsjes aanmaakt met een scheutje olijfolie en citroensap. Deze salade is een zalige manier om van prachtige verse radijs te genieten... en om restjes oud Turks brood op te maken.' - Sevtap Yüce
Kookboek
Het recept 'Waterkerssalade met radijs' is afkomstig uit het kookboek...
Turks tafelen
Sevtap Yüce
In 'Turks tafelen' neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op
... lees verder © Uitgeverij Terra