Nigella Lawson: wortelsalade met pinda's

2 personen
bereiden

waardering 8obv 26 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote wortelen, geschild
  • 75 g gezouten pinda's
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 2 eetlepels arachideolie
  • een paar drupjes sesamolie

Bereiden

Rasp de wortels heel grof, haal ze door de frietsnijder van je keukenmachine, of snijd ze gewoon in dunne staafjes. Meng ze in een grote kom met de pinda's en de rest van de ingrediënten.

Persoonlijke noot

'De ingrediëntenlijst klinkt misschien vreemd, maar het is een combinatie die het niet alleen goed doet, maar zelfs zwaar verslavend is. Schrik niet van de hoeveelheid azijn: het zure van de dressing, tegenover de volvette smaak van de noten en de nootachtige zoetheid van de wortelen, is juist de clou. Ik eet deze wortelsalade het liefst rechtstreeks uit de schaal waar ik het in meng. Ik houd die dan dicht bij mijn mond zodat ik het allemaal makkelijk naar binnen kan schuiven en ben dan alleen maar te stoppen als iemand de kom uit mijn handen trekt.' - Nigella Lawson

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: wortelsalade met pinda's' is afkomstig uit het kookboek...

Voor altijd zomer

Nigella Lawson is al enige jaren een sensatie in Engeland. Ze verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, ze kan daar ook met verve over schrijven. Ze is

... lees verder

© Uitgeverij Contact

Wortelsalade tips

Reacties op dit recept

  • Barbara Verrassend lekker !
  • Linda Net zo lekker als tie simpel is. Heb hem nu twee keer gemaakt. De eerste keer op de hand julienne gesneden, de tweede keer fijn geraspt. De geraspte versie vond ik lekkerder, de ingredienten werken dan beter op elkaar in. Vooral niet te weinig pinda's doen, die geven een lekker "bite".
  • Susanna Cashews ipv pindas. (man houdt niet van pindas!), en het was verrukkelijk! Bedankt!
  • Anita In al zijn eenvoud erg smakelijk! Ook erg lekker bij een Thaise of Vietnamese maaltijd, je blijft ervan door eten inderdaad, geen woord teveel gezegd.
  • Hans Moeten de wortels rauw of gekookt?
    • redactie okoko recepten Rauw.
    • Hans Bedankt voor de snelle reactie!