Wortelsalade met basilicumdressing
4 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Bevat per portie
95 kcal
1 g eiwit
9 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 bos wortelen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- mespunt mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 takjes basilicum, in dunne reepjes
Bereiden
Schaaf de wortelen met een kaasschaaf of dunschiller in dunne slierten of rasp de wortelen grof.
Roer in een schaal de azijn met de mosterd en de olie tot een dressing. Voeg zout en peper toe.
Schep de basilicumreepjes met de wortelslierten door de dressing. Laat de salade ca. 15 minuten staan. Lekker bij vis.
Extra benodigd
Kaasschaaf of dunschiller
Het recept 'Wortelsalade met basilicumdressing' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com
Wortelsalade tips
Reacties op dit recept
- Angela Als toevoeging heb ik in Zwitserland geleerd met citroensap en zure room. Heerlijk in de zomer!