Wortelsalade met basilicumdressing

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 9 waarderingen

Bevat per portie

95 kcal
1 g eiwit
9 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • mespunt mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes basilicum, in dunne reepjes

Bereiden

Schaaf de wortelen met een kaasschaaf of dunschiller in dunne slierten of rasp de wortelen grof.

Roer in een schaal de azijn met de mosterd en de olie tot een dressing. Voeg zout en peper toe.

Schep de basilicumreepjes met de wortelslierten door de dressing. Laat de salade ca. 15 minuten staan. Lekker bij vis.

Extra benodigd

Kaasschaaf of dunschiller

Het recept 'Wortelsalade met basilicumdressing' wordt je aangeboden door . Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Wortelsalade tips

Reacties op dit recept

  • Angela Als toevoeging heb ik in Zwitserland geleerd met citroensap en zure room. Heerlijk in de zomer!