Marokkaanse wortelsalade
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g wortelen, fijngeraspt
- 2 eetlepels donkere rozijnen
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- mespunt kaneelpoeder
- 10 zwarte olijven, in stukjes
- verse muntblaadjes
- voor de dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 koffielepel fijne suiker
Bereiden
Meng de geraspte wortelen met de rozijnen, het paprikapoeder en het komijnpoeder. Breng op smaak met een mespuntje kaneelpoeder en cayennepeper. Voeg de olijven toe.
Maak de dressing. Meng de olijfolie met het citroensap en de suiker. Giet de dressing over de wortelsalade en meng goed. Kruid met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezout.
Zet koel weg tot net voor het serveren en werk af met de muntblaadjes.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse wortelsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Op de barbecue
Dominique Wynter
'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder
© Standaard Uitgeverij