Marokkaanse wortelsalade

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, fijngeraspt
  • 2 eetlepels donkere rozijnen
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • mespunt kaneelpoeder
  • 10 zwarte olijven, in stukjes
  • verse muntblaadjes
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel fijne suiker

Bereiden

Meng de geraspte wortelen met de rozijnen, het paprikapoeder en het komijnpoeder. Breng op smaak met een mespuntje kaneelpoeder en cayennepeper. Voeg de olijven toe.

Maak de dressing. Meng de olijfolie met het citroensap en de suiker. Giet de dressing over de wortelsalade en meng goed. Kruid met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezout.

Zet koel weg tot net voor het serveren en werk af met de muntblaadjes.

Kookboek

Het recept 'Marokkaanse wortelsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Op de barbecue

Dominique Wynter

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Wortelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!