Wortelsalade met sinaasappel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g bospeen
  • 2 theelepels suiker
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel kaneel
  • 75 g groene knoflookolijven, grof gehakt
  • 1 theelepel komijnzaad, geroosterd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels fijngesneden munt

Bereiden

Schrap de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Kook ze in water met zout en de suiker in 7 minuten beetgaar.

Pel de sinaasappels, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.

Giet de wortels af en doe ze in een kom. Schep de olie, kaneel, olijven, het komijnzaad en het opgevangen sinaasappelsap erdoor. Pers de knoflook erboven uit en voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg de sinaasappelpartjes en de munt toe en schep alles voorzichtig om. Serveer de wortelsalade lauwwarm.

Kookboek

Het recept 'Wortelsalade met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

diverse auteurs

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Wortelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!